پدیده چند زنی در میان مردهای ایر انی

 

 

مطلب فوق را خانم سمانه شریعتی  در سایت آینده  سایت مستقل ایرانیان  نوشته بودند که  بنظر من خیلی بجا و  منطقی صحبت کرده بودند و برای اینکه  خوانندگان دیگری هم  در جریان این مطلب قرار گیرند در وبلاگم قرارش  دادم.

سال هاست که بحث تعدد زوجات مردان در تولیدات سینما و تلویزیون داغ است و در حالیکه همه جهان پس از عبور از دوره فساد و بی بند و باری به خانواده سالم و شاد به عنوان رکن اساسی هر جامعه و مهمترین عامل پیشگیری از جرائم و آلام بشری اعتقاد پیدا کرده و در جهت تحکیم این رکن تلاشهای محسوسی را آغاز کرده اند، ما که این رکن را از ابتدا گرامی می داشتیم، امروز قدمهای خود را برای از هم پاشیدن اصلی ترین محور بقا و سلامت آن یعنی اعتماد ، هر چه سریع تر بر می داریم!

حدودا 17،18 سال پیش خیانت مردان به خانواده در فیلم ها مطرح شد. اما آن قدر استادانه که حساسیتی را بر نیانگیزد ! آن زمان حتی حرف زدن راجع به این موضوع وحشت آور بود. اما امروز از 5 سریال شبکه های تلویزیونی در هر شب حتما یکی از آنان به این موضوع می پردازد !
 
ماجرا با تقبیح این عمل شروع شد و با زنانی که به اشتباه به همسران خود در این مورد ظنین می شدند! مدتی بعد مردان واقعا خیانت می کردند اما عمل آنها همچنان مذموم شمرده و بد و بیراه بود که نثارشان می شد و برای زنان فداکار آنها که عمری را با قناعت و مهر و سادگی در کنار این مردان که تا دستشان به دهنشان رسیده، به آنان خیانت کرده اند، مرثیه خوانی می شد!

و مدتی بعد دیگر بد و بیراهی هم در کار نبود ، تنها ، عواقب بد آن بر خانواده موضوع داستان بود یعنی اینکه آقایان طرف این کارها نروید جیز است ! و مدتی بعد تر اما ، نوبت موجه ساختن ماجرا بود!

مردان مظلومی که یا زنهایشان طی حادثه ای علیل و از کار افتاده می شدند و یا گرفتار زنانی بودند بس وحشتناک و بداخلاق و خارج از تحمل و یا با زنانی روبرو می شدند قابل ترحم ، بدبخت و بی سرپرست (که تصادفا همه آنها هم از همسران خودشان زیباتر ، جوان تر و هوس انگیزتر بودند !) که هیچ کس هم در این دنیا قادر به کمک به ایشان نبود جز آقای مورد نظر ! و به این ترتیب بیننده ای که تا دیروز این عمل را مذموم می شمرد، امروز در مقابله با وجدان دردش آن را تأیید می نمود !! اما ماجرا قرار نبوده به اینجا ختم شود، طوری که کم کم قضیه برعکس شد و مقصر ماجرا زنها شدند ! بالأخره حتما زن اول یک ایرادی داشته که مرد بیچاره مجبور شده سراغ دیگری برود و اگر نه مرد طفلک پاک دامن را چه به این هوس بازی ها !و آنگاه آموزش سازگاری با این موضوع به زنان شروع شد که خانمها ، بهتر نیست عوض به هم ریختن زندگی خود و همسر بیچاره تان و هووی بیچاره ترتان با این موضوع کنار بیایید و به داشتن نصف شوهرتان رضایت دهید ؟!

جالب اینجاست که با این احوال مردان از یکدیگر سؤال می کنند که چرا زنان دائم در حال کنترل ما هستند ؟ چرا کم مهر شده اند ، سرد و بی انگیزه شده اند ؟ و از خود نمی پرسند آیا کسی که دائم تصویر خیانت را روبروی خود دارد، در حدی که قانونی شدن آن لایحه می شود و به مجلس می رود چگونه ممکن است اعتماد را تجربه کند و بوجود آورنده آرامش و شادی باشد .(البته با تشکر از مجلس به خاطر هوشیاری و بیداریش در این موضوع)

طراحی یک پروژه بی نظیر با بازدهی حد اکثر 20،25 ساله ، کاملا روانشناسانه و هنرمندانه ، برای براندازی نرم بنیان خانواده و آیا مسئولین امر می خواهند ادعا کنند که شعارشان همچنان تحکیم بنیان خانواده است و با این مسائل مخالفند و تمام این تولیدات 17،18 ساله از دستشان در رفته ؟! آیا فیلمنامه ها بدون خواندن تصویب می شوند ؟!

شنیدم که آقای ضرغامی به استفاده از عنوان همسر دوم برای بازیگر این نقش در سریال مختار اعتراض کرده اند! سؤال من این است : آقای ضرغامی ، آیا این اعتراض شما به نفس ماجرای تعدد زوجات در پروژه هاست ؟ اگر این طور است و شما جزء طرفداران کانون گرم خانواده هستید آیا مقامی بالاتر از شما هم در سازمان هست؟ چرا جلوی این روند را نمی گیرید ؟ و اگر این طور نیست و قصد جلوگیری از این روند را ندارید، آیا تصور نمی فرمایید اینگونه به ذهن خطور کند که اعتراض شما به این مسئله اتفاقا از باب خلل ایجاد نشدن در روند ساخت چنین مضامینی است؟! و عنوان نشدن این مسائل در روزنامه ها تنها از آن بابت برای شما اهمیت دارد که ایجاد سرو صدا نشود که مبادا یکی از این سروصدا ها باعث ایجاد فشارهایی برای حذف چنین موضوعاتی از این قبیل فیلم ها شود؟! که بگذارید بی سروصدا به پخش برسد ، وقتی پخش شد دیگر شده ، هر کس هر چه می خواهد بگوید ، صدایی به جایی نمی رسد!!

دارم فکر می کنم آنهایی که این روند احتمالا 20،25 ساله را طراحی کرده اند چقدر نکته دان و ظریفند ! دقت داشته باشید که موضوع زوجات را به هر ترتیبی که بسازند به اجبار ناسزاهایی حواله مرد مورد نظر خواهد شد ، حال شما بگویید راه اینکه این موضوع بی اشکال ، موجه و بدون کوچک ترین اعتراضی به مرد مورد نظر داستان مطرح شده و از سوی بیننده نیز قابل پذیرش و حتی انتقاد به آن زشت باشد چیست؟ آفرین ، مطرح ساختن این موضوع در قالب زندگی ائمه و بزرگان !!!.

مصطفی عقاد یک کارگردان مسلمان اهل تسنن بود ولی با اینکه در بخشی از اهل تسنن نگاه به زن نگاه انسانی نیست و مسائل اینچنینی در آنجا کاملا رایج است در فیلم محمد رسول الله (صلی الله) حرفی از این مسائل به میان نمی آورد. چرا که او به دنبال معرفی یک پیامبر الهی بود نه جا انداختن آنچه هوسش می گوید به اسم زندگی پیامبر !... ما هم در اینجا مختار می سازیم انشاءاالله ، با 2 زنش(و البته با اشاره به فاضله بودن همسر دومش) و با همه محبوبیتش ! یعقوب پیامبر را نشان می دهیم که با 4 زنش زیر یک سقف زندگی می کند ، هر کس جرأت دارد اعتراض کند !

آقای یعقوب را نشان می دهیم که مقابل چشم همسران دیگر با سوگلی خود (جوان ترین همسرش) به گردش می رود ، کل اوقاتش را با او می گذراند ، فرزند او را روی تخم چشمانش جای می دهد و همه اینها از نظر کارگردان کار و حتما کسانی که این کار را تصویب و به آن اجازه پخش داده اند یعنی عدالت ! و وقتی معنی عدالت در دانشگاه عمومی کشور این است، من برای خود متأسفم که یک زنم آن هم در این مرز و بوم و اما جوابی عجیب تر که حقیر را بر آن داشت تا این یادداشت را بنویسم، آنکه در آینده ای نه چندان دور زلیخا جوان شده و همسر یوسف او را برای یوسف خواستگاری می کند !! و زن خوب یعنی این ! و این آن جایی است که قرار است خانواده ایرانی به آن برسد !! .

نمی دانم آیا آقای ضرغامی واقعا قرار است بنشینند و پخش شدن این سکانس ها را تماشا کنند ؟!! چیزی که به عنوان یک هنرمند شرمنده ام می کند، این است که خانم های همکار به راحتی تن به بازی در چنین نقش هایی می دهند، بدون اینکه برایشان مهم باشد و بدون اینکه در قبال تأثیرات کارشان بر زندگی مخاطبینی که همه عزت و آبروی خود را از آنان دارند احساس مسئولیت کنند !.چه کثیف و غیر انسانی است استفاده از ابزار هنر برای جا انداختن و عادی سازی امیال نفسانی خویش و همراه کردن دیگران با خود برای داشتن توجیه تنها نبودن !.

و جالب این اینکه وقتی بحث به اینجا ها می کشد ،مذهبی و لاییک به زندگی حضرت رسول (ص) برای توجیه خود متوسل می شوند در حالیکه هیچ کس به اینکه آن حضرت در زمان حضرت خدیجه (علیهاسلام) همسر دیگری نداشت اشاره نمی کند ! هیچکس به این اشاره نمی کند که هیچ یک از زنان آن حضرت در شأن و رتبه ایشان نبوده اند و ازدواج با هر کدام به مصلحتی از جانب خداوند تأیین شد . فقط یکی از زنان ایشان عایشه بود و حفصه که آن قدر بدخلق و حشتناک بود که اطرافیان حضرت برای ازدواج ایشان با او نگران بودند ! آقایان بروند عایشه و حفصه پیدا کنند اگر ما اعتراضی کردیم به عذاب الهی دچار شویم!

قسم می خورم از هر 100 مرد یکی هم حتی برای یک بار با تامل  آیه 3 سوره نساء که بحث اختیار بیش از یک همسر را مطرح می کند (که حتی بی دین ترین آقایان هم به آن بد جوراعتقاد دارند) را نخوانده اند ! قبل از این آیه بحث بحث حق ایتام است و در این آیه از مردان خواسته می شود که اگر می ترسند نتوانند عدالت را درمورد ایتام رعایت کنند از دختران عادی همسر اختیار کنند، دو ، سه یاچهار و سپس می فرماید : اما چنانچه می ترسند (نه اینکه چنانچه می دانند یا مطمئنند !) یعنی احتمال می دهند که نتوانند عدالت را درمورد حق ایشان رعایت کنند به یکی بسنده کنند، لکن چنانچه از رعایت عدالت در حقوق همان یکی هم می ترسند به کنیز خود بسنده کنند ! که این به عدالت نزدیک تر است! ...

حالا آقایان از کجای این آیه حق عمومی و بی قید و شرط تجدید فراش را استخراج کرده اند، جالب است ! کسی که کمی با تفاسیر آشنا باشد، می داند که همیشه جملات انتهایی آیات حق همه مطلب را در تفسیر آیه بیان می کنند و جالب تر اینکه در این آیه جمله پایانی این به عدالت نزدیک تر است بعد از توصیه در مورد اکتفا به کنیز می آید، نه حتی پس از اکتفا به داشتن یک همسر !

البته مشخصا بحث من بحث کنیزداری نیست که دیگر وجود ندارد و به هر حال در این دوره هر مردی بدون ترس و به راحتی و حتی در سنین بسیار پایین ازدواج را تجربه می کند و من به عنوان یک زن مردان مملکتم را در مورد نداشتن هیچگونه ترسی از ناتوانی احتمالی در رعایت حق یک انسان به عنوان همسر مقصر نمی دانم. چرا که وظیفه تبیین مسائل دینی برای مردم به عهده آگاهان و دانش آموختگان در این زمینه بوده که متأسفانه به درستی هم انجام نشده . یادم نمی آید که تا کنون درباره رفتار حضرت امام حسین ( علیه السلام) و یا هر یک از ائمه (علیهم السلام) چیزی از شبکه های تلویزیونی یا در مساجد و منبر ها شنیده باشم ! اگر رفتار حضرت امام حسین (علیه السلام) یا دیگر ائمه(علیهم السلام) با همسرانشان برای مردم تبیین می شد امروز کلمه ترس از رعایت نشدن حقوق همسر برای مردان روشن بود ، روشن بود که چرا وقتی از حضرت امام (رحمه الله علیه) می پرسند که چرا تجدید فراش نمی کنید ؟ می فرمایند : من هنوز به آن درجه از عدالت نرسیده ام !!
 
آیا مردی را می شناسید که برای داشتن همسر دوم به همسر اول و اطرافیانش دروغ فراوان نگفته باشد ؟!
از آیت الله مصباح هم راجع به موضوع تعدد زوجات سؤال کردند و پاسخ ایشان چقدر برای من جالب بود.
قریب به مضامین که چنانچه خیلی تلاش به عمل بیاید، در آخر استحباب این عمل بتواند ثابت شود اما وقتی این کار را انجام دادی مجبوری بابت آن کارهای حرام زیادی انجام دهی که یکی از آنان دروغ است ! بروی بگویی نرفته ام ، بخری بگویی نخریده ام و... و من ترجیح می دهم که به خاطر یک عمل مستحب مرتکب فعل حرام نشوم !... .
این جواب یک انسان متقی است و کجاست تقوا در بین ما؟

آقایان ، علما ، مسئولین ،
شما را به خدا به خود بیایید ، اینجا عربستان نخواهد شد ، زنان ایرانی هیچگاه هووی خود را در کنار خود نخواهند پذیرفت ، آنچه اتفاق خواهد افتاد عربستان شدن ایران نیست ، آمریکا شدن ایران است! که چنانچه تو خیانت را بلدی من هم .... که چند سالی است  به موازات روند قبلی، روند جدیدی شروع شده و این بار خیانت زن به شوهر ! به همان ظرافت روند قبلی ، از سوء ظن شروع شده ! مردانی که به اشتباه تصور خیانت همسرانشان را دارند و کدام نقطه از این روانشناسانه تر برای شروع عادی سازی صحبت راجع به این موضوع ؟!

می خواهم بدانم آیا آن روز که به راحتی زندگی زنانی که از دست شوهران بد اخلاق و بی صفت خود به مردی دیگر پناه برده و در صدد جدایی از همسران خود بر می آیند به تصویر کشیده شود ، آن روز که معنی واژه غیرت مردانه به حسادت مردانه تغییر یابد (همانطورکه غیرت زنان به حساب حسادتشان گذاشته شد) باز هم در موردش طنز خواهید ساخت و دور هم جمع خواهید شد و خواهید خندید.

و در آخر ، سؤالی دارم از مقام معظم رهبری (روحی فداه) : در این مملکت هر اتفاقی که می افتد ،ما می گوییم نظرما مهم نیست مهم این است که نظر آقا چیست ؟ آقا جان خسته ام، از این همه بی دینی به اسم اسلام ، از اینهمه توهین به اسم تکریم ! آیا زنان را تنها در روزهای انتخابات باید تکریم کرد که آمار رأی دهندگان بالا برود ؟ آیا زن موجودی است زبون که به واسطه دوزار خرجی که از دست مرد می گیرد برده او می شود ؟ آیا رابطه زناشویی در دادن و گرفتن همان دوزار صدقه تعریف می شود ؟ که به محض این که مرد دوزارش شد دوبرابر... لااقل شما چیزی بگویید ، شما چیزی بگویید که امید آخرید ، چرا کسی جلوی این جریانات را نمی گیرد؟

تاریخ: یکشنبه چهارم اسفند 1387 ساعت :20:54