آنفلونزا و راههای مقابله با آن

بزرگی خدا را ببنیم وقتی گناهان زیاد میشود ناشکری می کنیم بدنبالش بلا هم زیاد میشود. بدلیل اینکه هم خودم و هم سام به آنفلونزا مبتلا شدیم و هنوز بهبود نیافتیم سعی کردم در اینترنت مطلبی مفید بیابم و برای شما عزیزان اینجا قرار دهم انشا الله هیچکدام مبتلا نشوید.

قبل از بهار سال ۲۰۰۹ میلادی اولین مورد از آنفلونزای خوکی به ثبت رسید. جنون آنفلونزای خوکی دنیا را گرفت و فروش ماسک های دهان و صابون های دستشویی ضد باکتری بالا رفت.

ویروس سال ۲۰۰۹ دقیقا آنفلونزای خوکی نیست، بلکه ترکیبی از آنفلونزای خوکی، پرندگان و انسانی است که قبلاً هرگز در انسان ها دیده نشده بود. سازمان های سلامت و بهداشت ترجیح می دهند که این بیماری را ترکیبی از آنفلونزای H1N1، آنفلونزای سال ۲۰۰۹ یا آنفلونزای نوع A بنامند. اما اصطلاح آنفلونزای خوکی در بین مردم عامه جا افتاده است که البته با توجه به شروع فصل سرما، ما با آنفلونزای فصلی و احتمالاً موج دوم آنفلونزای خوکی روبرو خواهیم گشت.

bullet.gif تفاوت آنفلونزای فصلی و آنفلونزای خوکی چیست؟bullet.gifچگونه ویروس این نوع آنفلونزا انتقال می یابد؟

همین الان هم برخی افراد نمی توانند تشخیص دهند که آیا سرما خورده اند یا دچار آنفلونزا شده اند، زیرا نشانه های هر دو بیماری یکسان است، اما نشانه های بیماری آنفلونزا کمی شدیدتر است.

اما این واقعا سخت است که بفهمید به آنفلونزای خوکی مبتلا شده اید یا آنفلونزای فصلی، زیرا علائم آنها خیلی شبیه هم است. این علائم شامل تب، سرفه، گلودرد، آبریزش بینی، گرفتگی بینی، کوفتگی و درد بدن، سردرد، لرزیدن و خستگی است. تنها فرق آنها این است که بیماران مبتلا به آنفلونزای خوکی از داشتن اسهال، تهوع و استفراغ سخن می گویند، چیزی که در آنفلونزای فصلی دیده نمی شود ضمن اینکه در مواردی ممکن است این بیماری ویروسی پیشرفت نموده و ایجاد عفونت های شدید ریوی، گوشی و سینوسی نماید.

یک معاینه آزمایشگاهی تنها راه تایید ابتلا به آنفلونزای خوکی است. اما چند آزمایشی که تاکنون برای آنفلونزای خوکی انجام شده است، در یک دوره شبیه آنفلونزای فصلی بوده است.

آخرین اطلاعات اظهار می کند که انتقال این بیماری از انسان به انسان از طریق سرفه، عطسه، تخلیه ترشحات بینی و دهان می باشد که ویروس می تواند حداکثر تا فاصله ۱/۵ متری از طریق سرفه یا عطسه منتقل شود. اما راه دیگر انتقال تماس دست ها، با محیط آلوده به ویروس است. مانند دستگیره درب ها و یا وسایلی که بطور عمومی و مشترک استفاده می شود. دست تماس یافته با محیط آلوده به ویروس موجب انتقال آن از طریق دست آلوده شده به بینی و دهان و یا چشم می شود.


bullet.gif چه علائمی در کودکان و بزرگسالان بسیار جدی است و باید به مرکز درمانی منتقل شوند؟bullet.gif دوره این بیماری چه مدت یا چند روز میباشد؟bullet.gif بالاخره آنفلونزای خوکی خطرناک است یا نه؟

بیشتر مبتلایان به غیر از ۴ گروه در خطر (کودکان زیر ۵ سال، سالمندان بالای ۶۴ سال، خانم های باردار و افراد با بیماری زمینه ای) با استراحت در منزل و دوری در تماس با افراد و استفاده از داروهای ضد ویروس به راحتی درمان می شود. اما اگر علایم زیر در بیماران بروز نمود حتماً نیازمند انتقال به بیمارستان می باشند.

علایم در کودکان :

۱- تنفس سریع و غیر عادی (نفس نفس زدن)
۲- تغیر رنگ پوست به آبی یا خاکستری بخصوص در لب ها
۳- بی اشتهایی شدید
۴- تهوع و استفراغ مقاوم و مداوم
۵- عدم هوشیاری، تشنج و بی توجهی به محیط
۶- بی قراری و اضطراب شدید
۷- تب بالا و سرفه مقاوم
۸- اسهال به همراه علایم فوق

علایم در بزرگسالان :

۱- تنفس کوتاه که به سختی انجام می شود.
۲- احساس درد و فشار در قفسه سینه و شکم
۳- سرگیجه ناگهانی و استفراغ شدید و مداوم و اسهال
۴- کاهش سطح هوشیاری
۵- تب و سرفه شدید.

اطلاعات بر این باور است که شخص یک روز پس از ابتلا به این ویروس دچار علایم می شود یعنی این ویروس پس از ابتلای شخص در روز اول هیچگونه علایمی ندارد و اصطلاحاً دوره نهفته آن یک روز است اما دوره بیماری در افراد با مکانیزم دفاعی نرمال و طبیعی ۷ روز می باشد. ولی این دوره در کودکان، افراد مسن و خانم های باردار و افراد با بیماری های دیگر متفاوت و طولانی تر می باشد. بنابراین طی این مدت( ۷ روز ) شخص بیمار منبع انتقال بیماری به افراد دیگر نیز می باشد.

در آنفلونزای خوکی، خیلی از افراد بدون نیاز به درمان پزشکی یا بستری شدن در بیمارستان، بهبود می یابند و برخی شاید اصلا ندانند که مریض هستند. طبیعت ملایم آنفلونزای خوکی سبب شده است که این سئوال پیش آید: “چرا اصلا در مورد آنفلونزای خوکی باید نگران بود، در حالی که آمار مرگ و میر این بیماری از آمار یک فصل آنفلونزای فصلی کمتر است؟!”

تنها در ایالات متحده آمریکا، یک فصل آنفلونزای معمولی می تواند ۲۰۰ هزار مورد بستری شدن در بیمارستان و ۳۶ هزار مورد مرگ را سبب شود. (طبق آمار مرکز کنترل بیماری ها و پیشگیری cdc.gov).

همچنین آنفلونزای فصلی می تواند خطر ویژه ای برای بچه های کمتر از ۷ سال، سالخوردگان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف باشد. اما از آنجا که آنفلونزای فعلی یعنی H1N1 کاملا جدید است و مصونیت ندارد، مقامات رسمی بهداشت عمومی هشدار می دهند که آنفلونزای خوکی ممکن است سرانجام بتواند از آنفلونزای فصلی پیچیده تر شود (طبق اظهارات مقامات جهانی بهداشت، این بیماری ۲ میلیارد نفر را مبتلا خواهد کرد). نه تنها آنفلونزای خوکی می تواند پیچیده تر شود، بلکه می تواند جدی تر هم باشد.

تاکنون پزشکان گزارش داده اند که آنفلونزای خوکی نتایجی شبیه به التهاب ریه ویروسی داشته، در حالی که آنفلونزای فصلی شبیه به التهاب ریه باکتریایی است و نوع باکتریایی برای درمان راحت تر از نوع ویروسی است. بررسی های جدید انجام شده بر روی راسوها که خیلی بیشتر از انسان ها به آنفلونزا مبتلا می شوند، نشان داده که چرا مشکلات آنفلونزای خوکی می تواند خیلی بدتر باشد.

در تحقیقات سال ۲۰۰۹، محققان فهمیدند که:bullet.gif در هر صورت خیلی مراقب باشید

۱- ویروس آنفلونزای فصلی در بینی راسوها جای می گیرد، اما آنفلونزای خوکی عمیق تر عمل کرده و خودش را به نای، نایژه و نایژک های درون شش ها می رساند.
۲- ویروس همچنین می تواند خود را به روده های راسو برساند و باعث اسهال و استفراغ (تنها علامت متفاوت آنفلونزای خوکی و آنفلونزای معمولی) شود.
۳- ویروس آنفلونزای خوکی بیشتر از ویروس آنفلونزای معمولی در راسوها تکثیر می شود که می تواند موجب آسیب های شدیدتر شود.

اگر نمی دانید که آنفلونزای خوکی گرفته اید یا آنفلونزای فصلی، و نشانه هایی غیر از نشانه های معمولی آنفلونزا در خود دیده اید، به پزشک مراجعه کنید، زیرا اینها می توانند علائم آنفلونزای خوکی باشند.
به نظر می آید زنان باردار و افراد بین ۵ تا ۲۴ سال در معرض خطر بیشتری از نظر عوارض آنفلونزای خوکی هستند. پس اگر جزء این گروه ها هستید، باید خیلی هوشیار باشید.
از طرف دیگر عوارض آنفلونزای فصلی معمولا به سراغ افراد سالخورده و کودکان زیر ۵ سال می آید و این بدان معناست که در ماه های پیش رو (فصل پاییز و زمستان) همه باید مراقب سلامتی خود باشند.
از آنجا که آنفلوانزای فصلی و خوکی هر دو از راه های مشابهی منتقل می شوند، برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها همه باید مراقب باشند.
وقتی عطسه یا سرفه می کنید، جلوی دهان خود را با یک دستمال بگیرید. دست هایتان را به طور مرتب با آب و صابون بشویید و وقتی مریض هستید، در خانه استراحت کنید.

در هر صورت چه شما آنفلونزای خوکی گرفته باشید و چه آنفلونزای فصلی، با انجام دستورهای بهداشتی به اطرافیان و جامعه ی خود در جهت عدم پیشرفت و شیوع این بیماری لطف بزرگی می کنید.